PC voeding connector layout en spanningen

Hier vind je op welke pinnen wélke spanningen staan. Zoals je ziet zijn een groot aantal verschillende uitgangsspanningen aanwezig op een PC voeding: AT/ATX: +5V, -5V, +12V, -12V en ATX: 3.3V.

Let wel op: dit is de gespecificeerde kleurenstandaard en pinout. Er zijn echter ook voedingen die afwijkende kleuren gebruiken, terwijl ze wel dezelfde pinout gebruiken. Héle oude voedingen, of voedingen van OEM’s zoals Compaq / HP / IBM / Dell (vóór 2002) en nonPC voedingen (Apple bijv. met afwijkende 28VDC) hebben soms een afwijkende pinout. Vaak kun je deze vinden via Google of bij de supportafdeling van de fabrikant. Dit zijn dan strikt genomen geen AT/ATX voedingen. Fujitsu-Siemens gebruikt soms voedingen met afwijkende kleurcode, maar meestal zijn deze wel ATX compliant, zie ook hier
Kleur zegt niets, en meten is weten!

Bij het meten van spanningen bij een niet aangesloten moederbord, moet pin “PS_ON” (groene draad) aan “ground” gelegd worden met een draadbrug, anders wordt de voeding niet ingeschakeld en meet je niets !!

PC voeding connector layout en spanningen PDF